tirsdag 27. september 2011

Etiketter til eplesyltetøy

Hva har vi lært denne perioden?
Denne uken har vi holdt på med å lage en eplesyltetøy-etiket, der vi spesielt har lært oss om bildesnitt og skriftform.
Vi har også brukt eksponeringstrekant som vi lærte forje gang, der hovedmotivet skal være midt i bildet.
Temaet denne gangen var å fotografere epler innendørs. Til dette har vi vært så heldig å få bruke studie i kontrollert lys, som gjør det lettere å få et bedre lysforhold i rommet.
Vi har brukt forskjellige lyssettinger, variasjoner over lukkertid, blenderåpning og ISO.

Til denne oppgaven har vi brukt både In Design og Photoshop, og da In Design på min pc ikke funket helt, måtte jeg bruke Photoscape.

Jeg har brukt teksttypen "verdana" og "consolas". Skriftstørrelsen er litt forskjellig fra bilde til bilde.



ISO: 250
Blenderåpning: 5
Lukkertid: 1/40 sek

Dette bildet syns jeg var sånn passe fint, fordi det så litt rotete ut og var litt dårlige farger. 
Her har jeg beskjært bildet, endret på kontrasten og satt inn skrift.


ISO: 400
Blenderåpning: 5
Lukkertid: 1/100 sek

Dette syns jeg ikke var et av de beste, men ville ha det med på bloggen så dere kan se de ulike etikettene jeg har redigert. Her har jeg redigert bildet ved å beskjære, endre kontrast og sette inn tekst.


ISO: 250
Blenderåpning: 5
Lukkertid: 1/50 sek

Dette bildet syns jeg var et av de beste, fordi etiketten var litt mer oversiktlig enn mange av de andre. Her har jeg også fått med en ekstra skrift, i forhold til de andre, som jeg har valgt grønn farge på. Dette passer sammen med bladet på eplet. 
Her har jeg beskjært bildet, endret konrast og satt på skrift. Har to forskjellige eksemplarer av dette, der den andre er enda sterkere i fargen. Dette så ikke så veldig bra ut, da det så ut som at eplet var veldig kunstig. Siden dette er en etikett for eplesyltetøy syns jeg det var viktig at det ser naturlig ut.



ISO: 250
Blenderåpning: 5
Lukkertid: 1/50 sek

Jeg syns også dette var et av de beste bildene fordi det var så klar farge på eplet og bladene. Bildet gir også fokus på eplet, som er motivet i bildet, og derfor blir man også oppmerksom på skriften som er inni eplet. Etiketten er veldig oversiktlig fordi det er ikke så mange elementer i bildet.




ISO: 250
Blenderåpning: 5
Lukkertid: 1/40

Dette bildet likte jeg heller ikke så godt, fordi det var rotete itillegg til halv-visne blader i bakgrunnen. Det var også mye tomrom på bildet, som jeg ikke syns passer seg når det er så mange epler som motiv.

Jeg likte denne oppgaven fordi den var litt utfordrende. Vi hadde mye vi måtte passe på, som lysforholdene, lukkertid og blenderåpning. Det virket litt håpløst i starten at vi skulle lage en etikett, men til slutt ble det veldig bra.

onsdag 14. september 2011

Gode og dårlige eplebilder


Lukkertid:  1/100 sek
Blenderåpning: 5
ISO: 400
Ingen blits

Dette bildet er beskjært og endret kontrast.


Lukkertid: 1/60 sek
Blenderåpning: 4,8
ISO: 500
Blits: Flash


Dette bildet er ikke redigert. Det var disse to bildene øverst som jeg synes var best av disse fire. Det var ok lys, og greie kamerainnstillinger.

Lukkertid: 25 sek
Blenderåpning:  5
ISO: 320
Blits: Ingen blits


 Lukkertid: 0,77 sek
 Blenderåpning: 5
ISO: 320
Blits: Ingen blits

Disse bildene var ikke gode, fordi det var dårlig lys, spesielt på det nederste. På det øverste av disse to, ble det også veldig uforkusert, fordi det var feil innstillinger på kamera. Vi skulle prøve oss på lukketid, og det har vi ikke helt fått inn enda. Derfor ble det et par bom-shoots.

Epler



Her har vi tatt mange bilder av epler i forskjellige formasjoner. På bildet over her har jeg beskjært, slik at mye av de hvite kantene har blitt borte. Jeg har også endret på kontrasten, slik at bildet har blitt lysere og eplet ser enda rødere ut.
Syns bildene ser mye bedre ut når de er klarere i fargen, og lysere. Derfor liker jeg å redigere bildene på denne måten. Du kan sikkert se at det går igjen i de fleste bildene jeg har redigert, at jeg pleier å gjøre bildene lysere med et redigeringsprogram. 


 Her er det flere epler, som vi har plassert i kunstig belysning i studio. Her har jeg både beskjært og endret kontrasten på bildet.
Her har jeg gjort samme som på bildet over, altså brukt kunstig belysning i utstilling, beskjært og endret kontrasten på bildet.
Her har jeg også gjort bildet veldig lyst iforhold til hvordan det opprinnelige bildet var. 

torsdag 8. september 2011

Tilbake til 1800-tallet

Dette bildet har jeg ikke tatt selv, men synes det var litt gøy å redigere. Jeg har redigert fargetonen på bildet, og gjort det til svart-hvitt.

onsdag 7. september 2011

Se meg oppgaven



Jeg valgte disse bildene fordi det beskriver mye av min hverdag. 
På alle bildene har jeg både beskjært og redigert fargetonen. For å gjøre dette har jeg brukt photoshop. 
Deretter satt jeg bildene inn i en montasje, som jeg fant ved å laste ned photoscape.